- Anvelope
- Vulcanizare
- Frâne
- Reparații auto
- Verificare de drum gratuită
- Verificare de sezon gratuită
- Verificare gratuită aer condiționat
- Încarcare freon aer condiționat auto
- Diagnoză auto
- Suspensie, amortizor, bielete antiruliu
- Sistem auto de încălzire / răcire
- Schimb de curea de distribuție auto
- Înlocuire rulmenți și elemente de rulare
- Schimb ambreiaj și sistem de transmisie
- Copiere chei și telecomenzi
- Baterii
- Îngrijire
- Revizii auto
- Verificare gratuită sistem de evacuare
- Înlocuire sistem de evacuare și eșapament
- Reîncărcare AdBlue
- Schimbare ulei și filtru
- Schimbare lichid de frână
- Reumplere antigel
- Schimbare lichid de servodirecție
- Schimbare ulei de transmisie
- Înlocuire ștergătoare de parbriz
- Antifonare și tratament antirugină

Depozitare anvelope / roți
Scapă de grija spațiului de depozitare pentru anvelopele mașinii tale la trecerea dintre sezoane! La Primstop găsești cele mai bune condiții de depozitare pentru anvelope sau roți complete cu serviciul de hotel anvelope și roți auto.
de la 50 lei / sezon
Întrebări frecvente
Anvelopele au in compozitie diferite tipuri de materiale și compuse din cauciuc ale căror proprietăți evoluează în funcție de condițiile de utilizare și, nu în ultimul rand, de depozitare. Cea mai comună problemă care apare în urma unei depozitări incorecte este pierderea flexibilității și uzarea prematură a materialului cauzate de factorii externi, dar și de interior, cum ar fi umezeala.
Da, spus sau scris in diferite feluri, dar hotel anvelope si roti auto sau custodie anvelope, depozitare reprezintă același lucru. Hotel anvelope si roti auto re
Înainte de a vă putea pune anvelopele pentru câteva luni, ar trebui să vă asigurați că sunt curate și fără praf, sare (pentru anvelopele de iarnă) și murdărie generală. Este mai ușor să faci asta odată ce ai demontat anvelopele de pe mașină.
Utilizați niște detergent special de curățare amestecat cu apă și o perie pentru anvelope pentru a intra corespunzător în banda de rulare. Odată ce ați făcut acest lucru, fie uscați-le complet cu un prosop, fie puneți-le într-un loc ferit pentru a se usca.
Apoi, ar trebui să găsiți o pungă mare de plastic în care să puneți fiecare anvelopă. Odată ce anvelopa este în sac, utilizați un aspirator pentru a elimina tot aerul și a-l face etanș, apoi închideți sacul cu bandă adezivă. Faceți asta pentru toate anvelopele dvs.
Un sac etanș reduce evaporarea uleiului natural din cauciucul anvelopei. Acest lucru este important deoarece anvelopele se pot usca și crăpa în timp, așa că depozitarea lor în acest mod ar putea încetini acest proces.
Este esențial să găsiți un loc potrivit pentru a vă depozita anvelopele de iarnă, pentru a le păstra fără deteriorări. Razele UV și căldura soarelui pot avea un impact negativ asupra cauciucului din care sunt fabricate anvelopele. Fiind într-o pungă de plastic, anvelopele s-ar putea încinge foarte tare. Prin urmare, ar trebui să depozitați anvelopele de iarnă departe de lumina directă a soarelui într-un loc răcoros și umbrit. Un garaj ar funcționa bine, dar șopronele sau balcoanele ar trebui evitate, deoarece poate deveni cald vara.
De asemenea, este nerecomandabil să păstrați cauciucurile în aer liber. Este mai bine dacă sunt într-o cameră ventilată. Dacă nu aveți un spațiu potrivit, cum ar fi un garaj și nu doriți să păstrați anvelopele în casă, puteți apela la un serviciu denumit hotel de cauciucuri sau custodie roți. Acesta este un loc unde anvelopele tale pot fi depozitate până când ești gata să le schimbi. Pentru detalii întrebați la centrul Prim Stop despre depozitare roți auto în hotelul nostru pentru anvelope.
Odată ce ați găsit un spațiu potrivit pentru anvelopele dvs., trebuie să vă gândiți la modul în care le veți depozita. Dacă anvelopele sunt depozitate fără jante, este mai bine să le lăsați vertical (în picioare). Cu toate acestea, dacă ați decis să păstrați jantele pe anvelopă, este mai bine să le stivuiți orizontal, una peste alta.
Depozitarea anvelopelor de vară în perioada de iarnă poate fi dificilă, deoarece frigul poate cauza tot felul de probleme, inclusiv dezumflarea și crăparea. Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale decât omologii lor de iarnă, ceea ce le fac bune pentru a conduce pe căldură. De asemenea, au mai puțină elasticitate decât anvelopele de iarnă, ceea ce înseamnă că, dacă se răcesc prea mult, ar putea fi mai predispuse la crăpare.
Din acest motiv, este mai bine să le depozitați în interior. Dacă aveți acces la un garaj interior, depozitează-le acolo, deoarece căldura din casă ar împiedica scăderea prea mare a temperaturii, iar depozitarea pe balcon ar supune cauciucul la temperaturi opuse extreme. În caz contrar, un hotel de anvelope ar putea fi cel mai bun loc pentru a vă păstra anvelopele în stare optimă.
O anvelopă trebuie schimbată aproximativ la fiecare 10 ani, dar aceasta este regula pentru cele care sunt folosite în mod regulat. Dacă nu folosiți anvelopele și sunt depozitate în siguranță, acestea ar trebui să dureze aproximativ de la 6 până la 10 ani, cu condiția să fie într-o pungă etanșă și ferite de soare sau frig.
Dacă anvelopele sunt depozitate într-o pungă care nu este etanșă, oxigenul poate determina deteriorarea cauciucului, crăpându-l atât pe interior, cât și pe exterior.
Dacă intenționați să vă folosiți anvelopele după ce au fost depozitate pentru o perioadă lungă de timp, ar trebui să verificați dacă există semne de deteriorare sau crăpare înainte de a le remonta. Puteți face o programare pentru serviciul nostru gratuit de verificare a anvelopelor aici.
Se percepe o taxă de depozitare pentru fiecare perioadă sezonieră și, pentru a acoperi costurile de manipulare, pentru fiecare schimbare de anvelope sau roți într-o perioadă sezonieră, cu excepția cazului în care acestea sunt retrase și hotelul de cauciucuri nu mai este utilizat. Pentru mai multe informatii contactează-ne aici.